Krůtí kapsa se zeleninou na víně
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
- 50 g Sýr Parmezán
- 200 g Šunka dušená
- 100 ml Olej stolní
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 2 ks Karotka
- 1 ks Pórek
- 1 ks Rozmarýn sušený
- 1 ks Kmín drcený
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 kg Krůtí prsa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1344 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 82 g
- Sodík 97729 mg
- Bílkoviny 107 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 378.1 mg
- Draslík 1907.9 mg
- Vláknina 13955.5 mg
- Vitamín A 13955.5 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa nařízneme tak, aby jsme do nich mohli vložit náplň. Osolíme ho a opepříme. Zeleninu očistíme. Karotku, petržel a pórek nakrájíme na plátky, rozmarýn a petržel nasekáme nadrbno. Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na kostičky, zbytek slaniny na plátky.
-
2
Na 40 ml oleje osmažíme pórek. Po vychladnutí přimícháme slaninu, šunku, prolisovaný stroužek česneku, parmezán, vejce, bylinky, sůl a pepř. Nádivku promícháme a vložíme jí do připravené kapsy v mase. Otvor zašijeme a ovineme nití. Kapsu na pekáči posypeme kmínem, přikryjeme šunkou a okolo rozložíme zeleninu, pokapeme 50 ml oleje, podlijeme vínem a překryté dusíme hodinu a půl v troubě při 180 stupních C.
-
3
Po změknutí masa sundáme slaninu a kapsu položíme nad pekáč na mřížku. Tak to pečeme patnáct minut dočervena. Poté maso vyndáme a necháme ho v alobalu deset minut odpočívat. Výpek slijeme, odstraníme z něj zeleninu (tu uschováme spolu se slaninou) a tuk a svaříme ho na polovinu. Maso zbavíme nití a nakrájíme ho na plátky.
-
4
Při podávání maso obložíme zeleninou, slaninou a vypečenou šťávou. Pokrm podáváme s bramborovou kaší.