Krůtí kapsa se zeleninou na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 g Šunka dušená
  • 100 ml Olej stolní
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Karotka
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Rozmarýn sušený
  • 1 ks Kmín drcený
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Krůtí prsa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1344 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 97729 mg
  • Bílkoviny 107 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 378.1 mg
  • Draslík 1907.9 mg
  • Vláknina 13955.5 mg
  • Vitamín A 13955.5 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa nařízneme tak, aby jsme do nich mohli vložit náplň. Osolíme ho a opepříme. Zeleninu očistíme. Karotku, petržel a pórek nakrájíme na plátky, rozmarýn a petržel nasekáme nadrbno. Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na kostičky, zbytek slaniny na plátky.

  • 2

    Na 40 ml oleje osmažíme pórek. Po vychladnutí přimícháme slaninu, šunku, prolisovaný stroužek česneku, parmezán, vejce, bylinky, sůl a pepř. Nádivku promícháme a vložíme jí do připravené kapsy v mase. Otvor zašijeme a ovineme nití. Kapsu na pekáči posypeme kmínem, přikryjeme šunkou a okolo rozložíme zeleninu, pokapeme 50 ml oleje, podlijeme vínem a překryté dusíme hodinu a půl v troubě při 180 stupních C.

  • 3

    Po změknutí masa sundáme slaninu a kapsu položíme nad pekáč na mřížku. Tak to pečeme patnáct minut dočervena. Poté maso vyndáme a necháme ho v alobalu deset minut odpočívat. Výpek slijeme, odstraníme z něj zeleninu (tu uschováme spolu se slaninou) a tuk a svaříme ho na polovinu. Maso zbavíme nití a nakrájíme ho na plátky.

  • 4

    Při podávání maso obložíme zeleninou, slaninou a vypečenou šťávou. Pokrm podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu