Svíčkové řezy s žampiony na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1892 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 66 g
- Sodík 6719 mg
- Bílkoviny 186 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 1364.9 mg
- Draslík 3584 mg
- Vláknina 7461.5 mg
- Vitamín A 7461.5 mg
- Vitamín B6 5.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 107.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkové ovineme nití, játra osolíme a obalíme v mouce.
-
2
Na oleji pečeme játra dvě minuty z jedné strany, minutu z druhé. Zbavíme je přebytečného tuku. Na oleji opečeme ještě žemle a kloboučky očištěných hub.
-
3
Na 30 g másla opékáme šalvěj a svíčkové řezy s jedné strany čtyři minuty, z druhé strany tři minuty. Maso pak osolíme a opepříme.
-
4
Do masového výpeku přidáme víno a necháme ho projít varem. Z části zbylého másla a mouky vytvoříme kuličku a po kouskách ji vmícháme do omáčky. Přidáme bujon, sůl a vše zprudka vaříme pět minut za stálého míchání, nakonec přidáme i zbytek másla.
-
5
Žemle potřeme paprikou, přidáme maso, játra a žampionový klobouček, posypeme petrželkou a polijeme omáčkou. Pokrm podáváme s uvařenými bramborami.