Svíčkové řezy s žampiony na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Paštika játrová
  • 100 ml Olej stolní
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Bujón hovězí
  • 4 ks Hovězí svíčková
  • 4 ks Játra husí
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Brambory
  • 4 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1892 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 6719 mg
  • Bílkoviny 186 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 1364.9 mg
  • Draslík 3584 mg
  • Vláknina 7461.5 mg
  • Vitamín A 7461.5 mg
  • Vitamín B6 5.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 107.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkové ovineme nití, játra osolíme a obalíme v mouce.

  • 2

    Na oleji pečeme játra dvě minuty z jedné strany, minutu z druhé. Zbavíme je přebytečného tuku. Na oleji opečeme ještě žemle a kloboučky očištěných hub.

  • 3

    Na 30 g másla opékáme šalvěj a svíčkové řezy s jedné strany čtyři minuty, z druhé strany tři minuty. Maso pak osolíme a opepříme.

  • 4

    Do masového výpeku přidáme víno a necháme ho projít varem. Z části zbylého másla a mouky vytvoříme kuličku a po kouskách ji vmícháme do omáčky. Přidáme bujon, sůl a vše zprudka vaříme pět minut za stálého míchání, nakonec přidáme i zbytek másla.

  • 5

    Žemle potřeme paprikou, přidáme maso, játra a žampionový klobouček, posypeme petrželkou a polijeme omáčkou. Pokrm podáváme s uvařenými bramborami.

Komentáře k receptu