Svíčková s ragú, slaninou a houbami
Suroviny
- 100 g Rajčata
- 200 g Paprika zelená
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 g Husí prsa
- 80 g Anglická slanina
- 150 g Hrášek
- 800 g Hovězí svíčková
- 50 g Máslo čerstvé
- 300 g Telecí kosti
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 33 g
- Sodík 481 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 112.6 mg
- Draslík 1180.2 mg
- Vláknina 8201.8 mg
- Vitamín A 8201.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji ji zpěníme s mletou paprikou, rozdrcenými telecími kostmi a vodou. Kosti musí být ponořené. Přidáme sůl a zvolna vše vaříme čtyřicet minut.
-
2
Rajčata ponoříme do vařící vody na dvě minuty, potom do ledové vody. Oloupeme je, nakrájíme na plátky, slaninu na proužky, papriku a žampiony na kostičky a husí pečínku na kostky.
-
3
Slaninu vyškvaříme, přidáme husí maso a po minutě papriky, houby, rajčata a hrášek. Po třech minutách přiléváme vývar a přidáváme sůl a pepř. Ragú necháme projít varem a poté odložíme stranou.
-
4
Svíčkovou nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a tři minuty prudce opékáme z jedné strany, dvě minuty z druhé. Uvnitř musejí zůstat růžové.