Svíčková s ragú, slaninou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 200 g Paprika zelená
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Husí prsa
  • 80 g Anglická slanina
  • 150 g Hrášek
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Telecí kosti
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 112.6 mg
  • Draslík 1180.2 mg
  • Vláknina 8201.8 mg
  • Vitamín A 8201.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji ji zpěníme s mletou paprikou, rozdrcenými telecími kostmi a vodou. Kosti musí být ponořené. Přidáme sůl a zvolna vše vaříme čtyřicet minut.

  • 2

    Rajčata ponoříme do vařící vody na dvě minuty, potom do ledové vody. Oloupeme je, nakrájíme na plátky, slaninu na proužky, papriku a žampiony na kostičky a husí pečínku na kostky.

  • 3

    Slaninu vyškvaříme, přidáme husí maso a po minutě papriky, houby, rajčata a hrášek. Po třech minutách přiléváme vývar a přidáváme sůl a pepř. Ragú necháme projít varem a poté odložíme stranou.

  • 4

    Svíčkovou nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a tři minuty prudce opékáme z jedné strany, dvě minuty z druhé. Uvnitř musejí zůstat růžové.

Komentáře k receptu