Svíčková s brandy a zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 40 ml Olej stolní
  • 100 ml Brandy peach
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 balení Zeleninová směs čínská - mražená
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 126.9 mg
  • Draslík 621.8 mg
  • Vláknina 1209.5 mg
  • Vitamín A 1209.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a petrželku nasekáme, svíčkovou rozdělíme na 4 plátky. Slaninu nakrájenou na proužky částečně rozvaříme na oleji s bobkovým listem, cibulí a vše zpěníme. Přidáme lehce naklepané plátky masa a opékáme je asi 4 minuty z obou stran. Přidáme podle chuti koření.

  • 2

    Maso poté vyndáme a do omáčky přidáme hořčici, na chvíli zapálené brandy, smetanu, petrželku, poté i maso a necháme pokrm přejít varem.

  • 3

    Maso podáváme s omáčkou a dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu