Telecí maso po worcestrovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bramborové hranolky zmrazené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Calvados
  • 200 ml Bujón hovězí
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Estragon
  • 1 ks Šalvěj sušená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 12530 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 791.1 mg
  • Vláknina 4287.8 mg
  • Vitamín A 4287.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí naklepeme a obalíme v mouce. Na másle několik minut opékáme česnek a pár lístků šalvěje. Lístky ovšem skoro okamžitě odstraníme, aby jídlo nezhořklo. Potom spolu s česnekem smažíme maso 4 minuty z obou stran. Přidáme calvados a poté, co se odpaří, přidáváme i worcester, pepř, sůl a část horkého bujónu. Vše potom dusíme doměkka. Během dušení přiléváme zbytek bujónu tak, aby se maso dusilo, nikoliv vařilo.

  • 2

    Pokrm podáváme s hranolky, přecezenou šťávou z pánve a kořením.

Komentáře k receptu