Telecí maso po worcestrovsku
Suroviny
- 400 g Bramborové hranolky zmrazené
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 ml Calvados
- 200 ml Bujón hovězí
- 40 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Estragon
- 1 ks Šalvěj sušená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Telecí kýta
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 25 g
- Sodík 12530 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 791.1 mg
- Vláknina 4287.8 mg
- Vitamín A 4287.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí naklepeme a obalíme v mouce. Na másle několik minut opékáme česnek a pár lístků šalvěje. Lístky ovšem skoro okamžitě odstraníme, aby jídlo nezhořklo. Potom spolu s česnekem smažíme maso 4 minuty z obou stran. Přidáme calvados a poté, co se odpaří, přidáváme i worcester, pepř, sůl a část horkého bujónu. Vše potom dusíme doměkka. Během dušení přiléváme zbytek bujónu tak, aby se maso dusilo, nikoliv vařilo.
-
2
Pokrm podáváme s hranolky, přecezenou šťávou z pánve a kořením.