Vejce Manon

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 500 g Grundle
  • 500 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 30 g Pórek
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 218.2 mg
  • Vláknina 4134.9 mg
  • Vitamín A 4134.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olivový olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek a necháme zesklovatět. Zasypeme kari kořením, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, pokrájená rajčata a prolisovaný česnek. Pánev přiklopíme a vše podusíme 8 minut.

  • 2

    Na pánev přilijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme špetku šafránu, osolíme, opepříme a přidáme bílé rybky grundle. Vaříme dalších 10 minut.

  • 3

    Uvařený vývar stáhneme z ohně, vyndáme bobkový list a všechno ostatní rozmixujeme.

  • 4

    Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a vyskládáme na servírovací talíř. Polijeme rozmixovaným vývarem a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu