Vejce Manon
Suroviny
- 30 g Cibule
- 500 g Grundle
- 500 g Chléb pšeničný (bílý)
- 30 g Pórek
- 3 g Tymián čerstvý
- 10 g Petržel - nať
- 30 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Rajčata
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 12 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 218.2 mg
- Vláknina 4134.9 mg
- Vitamín A 4134.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek a necháme zesklovatět. Zasypeme kari kořením, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, pokrájená rajčata a prolisovaný česnek. Pánev přiklopíme a vše podusíme 8 minut.
-
2
Na pánev přilijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme špetku šafránu, osolíme, opepříme a přidáme bílé rybky grundle. Vaříme dalších 10 minut.
-
3
Uvařený vývar stáhneme z ohně, vyndáme bobkový list a všechno ostatní rozmixujeme.
-
4
Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a vyskládáme na servírovací talíř. Polijeme rozmixovaným vývarem a podáváme s bílým pečivem.