Pečené paprikové lusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 5 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 338.3 mg
- Vláknina 4899.8 mg
- Vitamín A 4899.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky celé opečeme nasucho v troubě asi 8 minut. Zbavíme je slupky, rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabší proužky.
-
2
Rajčata pokrájíme na silnější plátky a zprudka orestujeme na pánvi s rozpuštěným máslem.
-
3
Na dezertní talířky upravíme kopeček proužků paprik, kolem obložíme plátky rajčat, osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením.
-
4
Podáváme vychlazené.