Pečené paprikové lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 6 g Provensálské koření
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Paprika červená
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 338.3 mg
  • Vláknina 4899.8 mg
  • Vitamín A 4899.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky celé opečeme nasucho v troubě asi 8 minut. Zbavíme je slupky, rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabší proužky.

  • 2

    Rajčata pokrájíme na silnější plátky a zprudka orestujeme na pánvi s rozpuštěným máslem.

  • 3

    Na dezertní talířky upravíme kopeček proužků paprik, kolem obložíme plátky rajčat, osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením.

  • 4

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu