Hovězí ovar
Suroviny
- 300 g Hovězí vemeno
- 10 g Petržel - nať
- 50 g Cibulka jarní
- 5 g Tymián čerstvý
- 300 g Hovězí líčka
- 30 g Petržel kudrnka
- 700 ml Víno bílé
- 100 ml Ocet vinný
- 200 ml Olej olivový extra panenský
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 46 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 657 mg
- Vláknina 22493.8 mg
- Vitamín A 22493.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso vložíme vcelku do hrnce, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Jakmile se víno začne vařit, přidáme bobkový list, tymián, celý pepř, petrželku, osolíme, zmírníme oheň na minimum a pozvolna vaříme dvě hodiny. Hrnec odstavíme z ohně a maso necháme ve vývaru vychladnout. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Vychladlé maso nakrájíme na jemné plátečky a přelijeme pikantní omáčkou.
-
3
Příprava omáčky:
-
4
Do misky nalijeme ocet a olej, přidáme lžíci pikantní hořčice a přisypeme nadrobno posekanou cibulku a petrželku. Vše dobře promícháme a podáváme vychlazené.