Vepřové na víně se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta hlávková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 200 g Šalotka
  • 200 ml Víno bílé
  • 120 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 826 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 129.3 mg
  • Draslík 1203.2 mg
  • Vláknina 4878.3 mg
  • Vitamín A 4878.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a na 80 ml oleje opečeme zprudka z obou stran. Poté položíme na pekáč, zalijeme olejem z pánve a polovinou vína. Maso pečeme asi dvacet pět minut dočervena na 180 stupních C.

  • 2

    Z kapusty odstraníme vnější listy a položíme je do vařící vody s kmínem. Šarlotky uložíme od mísy s čistou vařící vodou, po pěti minutách je zchladíme a oloupeme. Oloupané cibulky zprudka opékáme na zbylém víně a 40 ml oleje. Na margarínu pečeme dorůžova česnek a růžičky.

  • 3

    Do výpeku přidáme 100 ml vody, povaříme, přidáme protlak, sůl, pepř a směs použijeme jako omáčku k masu. Servírujeme s petrželkou.

Komentáře k receptu