Kotlety a slanina na kopru a zelí
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 600 g Vepřové kotlety
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 140 ml Olej stolní
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Zelí hlávkové bílé
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 61 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 151.6 mg
- Draslík 1035.8 mg
- Vláknina 14120.8 mg
- Vitamín A 14120.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnutý kopr nasekáme nadrobno, zelí očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme na nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji na 40 ml oleje. Poté ji vyjmeme a dáme stranou. Na stejném oleji zpěníme cibuli, česnek a půl kopru. Po odstavení přidáváme lžičku papriky, zelí, sůl a s poklicí zeleninu dusíme třicet pět až čtyřicet minut.
-
2
Poté přidáme směs smetany a dvou lžic mouky. Chvíli za stálého míchání vaříme a pak vkládáme zbylý kopr.
-
3
Kotlety očistíme, osolíme, opepříme, obalíme ve směsi mouky a papriky a na oleji opékáme z obou stran dočervena.