Kotlety a slanina na kopru a zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 140 ml Olej stolní
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 151.6 mg
  • Draslík 1035.8 mg
  • Vláknina 14120.8 mg
  • Vitamín A 14120.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnutý kopr nasekáme nadrobno, zelí očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme na nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji na 40 ml oleje. Poté ji vyjmeme a dáme stranou. Na stejném oleji zpěníme cibuli, česnek a půl kopru. Po odstavení přidáváme lžičku papriky, zelí, sůl a s poklicí zeleninu dusíme třicet pět až čtyřicet minut.

  • 2

    Poté přidáme směs smetany a dvou lžic mouky. Chvíli za stálého míchání vaříme a pak vkládáme zbylý kopr.

  • 3

    Kotlety očistíme, osolíme, opepříme, obalíme ve směsi mouky a papriky a na oleji opékáme z obou stran dočervena.

Komentáře k receptu