Grilované jehněčí kotlety po worcestersku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 212 mg
  • Draslík 1000.1 mg
  • Vláknina 2986.3 mg
  • Vitamín A 2986.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prolisovaný česnek smícháme s olejem, kořením a ve směsi kotlety marinujeme v ledničce dvě hodiny přikryté alobalem. Během marinování je několikrát obrátíme.

  • 2

    Kotlety poté grilujeme z obou stran, pak je přisolíme, ochutíme worcesterskou omáčkou a citronem.

Komentáře k receptu