Hovězí plátky na pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1030 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 54.9 mg
  • Draslík 43 mg
  • Vláknina 1619 mg
  • Vitamín A 1619 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme zprudka po obou stranách na části tuku.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a dorůžova osmažíme na zbylé dávce tuku. Přidáme mletý pepř a zalijeme trochou vody. Na tento základ vložíme opečené maso a dusíme téměř doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.

  • 3

    Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme teplou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Nakonec šťávu podle chuti přisolíme, procedíme na plátky a vše ještě krátce povaříme.

  • 5

Komentáře k receptu