Kachní prsa na grapefruitu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 ml Víno červené
  • 20 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Grapefruity
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Kachní prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka bramborová
  • 0.09 polévková lžíce Margarín
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2328 kcal
  • Sacharidy 304 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 143 g
  • Uhlovodany 297 g
  • Cholesterol 473.2 mg
  • Draslík 5612.6 mg
  • Vláknina 93819 mg
  • Vitamín A 93819 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 855.6 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní filety ponoříme do pomerančová šťávy a zakryté je necháme hodinu marinovat. Dva grapefruity vyloupeme, zbavíme bílé blány, rozdělíme na dílky a vykrájíme dužinu. Ze zbylých 2 vymačkáme šťávu.

  • 2

    Marinované maso osušíme, kůži nařízneme a vetřeme sůl, pepř a zázvor. Na margarínu prsa zprudka opečeme, zvolna na jedné straně 8 minut, na druhé straně 4 minuty. Poté maso vyjmeme.

  • 3

    Výpek zbavíme tuku, přilijeme víno a marinádu. Zprudka pečeme, až se tekutina odpaří na poloviční množství, směs potom scedíme. Přidáme ke směsi moučku rozmíchanou ve šťávě, cukr, pepř, grapefruit a sůl.

  • 4

    Maso servírujeme s omáčkou a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu