Kachní prsa na grapefruitu
Suroviny
- 250 ml Víno červené
- 20 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 4 ks Grapefruity
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Kachní prsa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka bramborová
- 0.09 polévková lžíce Margarín
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2328 kcal
- Sacharidy 304 g
- Tuky 51 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 143 g
- Uhlovodany 297 g
- Cholesterol 473.2 mg
- Draslík 5612.6 mg
- Vláknina 93819 mg
- Vitamín A 93819 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 855.6 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní filety ponoříme do pomerančová šťávy a zakryté je necháme hodinu marinovat. Dva grapefruity vyloupeme, zbavíme bílé blány, rozdělíme na dílky a vykrájíme dužinu. Ze zbylých 2 vymačkáme šťávu.
-
2
Marinované maso osušíme, kůži nařízneme a vetřeme sůl, pepř a zázvor. Na margarínu prsa zprudka opečeme, zvolna na jedné straně 8 minut, na druhé straně 4 minuty. Poté maso vyjmeme.
-
3
Výpek zbavíme tuku, přilijeme víno a marinádu. Zprudka pečeme, až se tekutina odpaří na poloviční množství, směs potom scedíme. Přidáme ke směsi moučku rozmíchanou ve šťávě, cukr, pepř, grapefruit a sůl.
-
4
Maso servírujeme s omáčkou a hlávkovým salátem.