Roláda z fíků a mandlí
Suroviny
- 170 g Fíky čerstvé
- 40 g Mandle
- 170 g Máslo čerstvé
- 40 ml Mléko polotučné
- 125 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 0.25 kávová lžička Koření perníkové
- 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 ks Vejce slepičí
- 2.33333 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 34 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 90.7 mg
- Draslík 151.7 mg
- Vláknina 6937.9 mg
- Vitamín A 6937.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K varu přivedeme fíky, cukr krupici, vodu a koření. Plamen stáhneme a mícháme tři minuty. Poté přidáme nasekané mandle a směs necháme vychladnout. Máslo utřeme od pěny, přidáme cukr moučku, vejce, vanilkový extrakt.
-
2
Smícháme mouku, sodu, skořici a oříšek. Polovinu přidáme do máslové směsi, včetně mléka, mouky. Těsto necháme ve tvaru koule půl hodiny v ledničce.
-
3
Pak je rozdělíme na dvě části, rozválíme, potřeme polovinou směsi a zabalíme jako roládu. Necháme ve fólii v lednici půl hodiny odležet.
-
4
Rolády nakrájíme na plátky a na plechu vyloženém pečicím papírem je pečeme asi dvanáct minut.