Jehněčí košíčky na chilli
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 125 ml Voda pitná
- 0.04 ml Olej sezamový
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 4 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.5 polévková lžíce Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 21 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 60.8 mg
- Draslík 386.5 mg
- Vláknina 5935.8 mg
- Vitamín A 5935.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spojíme mouku, prášek do pečiva, vodu a těsto hněteme asi 5 minut. Potom ho necháme v utěrce 1/2 hodiny odpočinout.
-
2
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, 1 a 1/2 lžíce prolisovaného česneku, nasekanou chilli papričku, prolisovaný zázvor, kmín a poté směs sejmeme z ohně. Směs smícháme s mletým jehněčím a nasekaným koriandrem.
-
3
Těsto vyválíme, vyřežeme z něj kolečka, do nich vložíme masovou směs a dobře je uzavřeme. Košíčky potřeme olejem a vaříme je 20 minut na páře, nesmí se ovšem dotýkat.