Dušené jehněčí v rýžovém prášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 24 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 103.2 mg
- Vláknina 2174.3 mg
- Vitamín A 2174.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1900.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě lžíce prolisovaného čerstvého zázvoru necháme stát deset minut ve vroucí vodě. Jehněčí na plátky naklepeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je s omáčkou, šesti plátky zázvoru, čtyřmi prolisovanými stroužky česneku, rozmačkanou cibulkou, chilli papričkami a máčeným zázvorem. Vše necháme v ledničce marinovat asi třicet minut.
-
2
Suchou rýži a hvězdičku anýzu upražíme na pánvi. Rýži pak rozmixujeme v mixéru na prášek. V tom obalíme kousky masa a ty vaříme v páře asi dvacet pět minut.
-
3
Pokrm podáváme s plátky citronu a sójovou omáčkou.