Nadívané krevety se zeleninou
Suroviny
- 60 g Hovězí maso mleté
- 8 ml Omáčka sójová
- 5 ml Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Česnek
- 0.25 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Cibulka jarní
- 3 kávová lžička Hořčice v prášku
- 6 ks Krevety tygří - loupané
- 4 ks Houby čerstvé
- 0.25 ks Paprika červená
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2216 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 65 g
- Sodík 2397 mg
- Bílkoviny 700 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 3168.6 mg
- Draslík 521.3 mg
- Vláknina 4221 mg
- Vitamín A 4221 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety oloupeme, odstraníme vnitřnosti, hlavu, končetiny. Krevety nařízneme a posolíme.
-
2
Smícháme mleté maso, 5 ml omáčky, nasekané cibulky, prolisovaný česnek, cukr, sezamový olej a hořčici. Zářezy v krevetách naplníme směsí a vaříme v páře asi 15 minut.
-
3
Houby namočíme na dvacet minut do horké vody, po osušení nakrájíme, okořením zbytkem omáčky a olejem. Papriku nakrájíme na proužky. Okurku oškrábeme, nakrájíme na proužky, osolíme a přidáme sezamový olej. Vše poskládáme na talíře a rovnou podáváme.