Slávky na chilli a česneku
Suroviny
- 14 g Máta
- 400 g Protlak rajčatový
- 30 ml Olej olivový
- 250 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 3 ks Chilli paprička
- 4 ks Citronová šťáva
- 1 ks Olej stolní
- 4 ks Šalotka
- 4 stroužek Česnek
- 2 kg Mušle slávky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2008 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 180 g
- Sodík 1106 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 186.7 mg
- Draslík 1605.6 mg
- Vláknina 1076 mg
- Vitamín A 1076 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.9 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasekáme si koriandr a mátu. Umixujeme mleto papriku, kmín, koriandr, česnek, tři chilli papričky, šťávu z jednoho citronu, jednu šarlotku a pomalu přiléváme i olej.
-
2
Na vařící olej na pánev dáme vzniklou směs, přidáme nakrájenou šarlotku a očištěné slávky, rajčatový protlak, vývar a poté, co se slávky zcela otevřou, přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu, sůl, pepř.
-
3
Podáváme s tmavých chlebe.