Slávky na chilli a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 14 g Máta
  • 400 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 3 ks Chilli paprička
  • 4 ks Citronová šťáva
  • 1 ks Olej stolní
  • 4 ks Šalotka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2008 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 180 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 186.7 mg
  • Draslík 1605.6 mg
  • Vláknina 1076 mg
  • Vitamín A 1076 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekáme si koriandr a mátu. Umixujeme mleto papriku, kmín, koriandr, česnek, tři chilli papričky, šťávu z jednoho citronu, jednu šarlotku a pomalu přiléváme i olej.

  • 2

    Na vařící olej na pánev dáme vzniklou směs, přidáme nakrájenou šarlotku a očištěné slávky, rajčatový protlak, vývar a poté, co se slávky zcela otevřou, přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu, sůl, pepř.

  • 3

    Podáváme s tmavých chlebe.

Komentáře k receptu