Indické kuličky na kari
Suroviny
- 40 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Cizrna
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.25 kávová lžička Pískavice řecké seno
- 1 ks Cibule
- 8 ks Chilli paprička
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 2 ks Zázvor mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Mléko - podmáslí
- 1 šálek Urad dal
- 0.25 šálek Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 14 g
- Sodík 96935 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 441.7 mg
- Vláknina 45392 mg
- Vitamín A 45392 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Channa dal (neboli cizrnu) necháme namočenou cca tři hodiny. Po oschnutí přidáme cibuli, zázvor, česnek, chilli papričku a sůl. Vše umixujeme, přidáme lístky koriandru a ze směsi vytvaruje kuličky, které vaříme na páře dvacet minut.
-
2
Podmáslí zahřejeme v kastrůlku, přidáme koriandr, kmín, channa dhal, pískavici řecké seno, kurkumu, kokosovou moučku na zahuštění, zázvor, chilli papričky, sůl a pepř.
-
3
Kuličky vložíme do omáčky a ohřejeme.