Dušené vepřové na jablkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Vepřové maso libové
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Víno jablečné
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 72.1 mg
  • Draslík 405 mg
  • Vláknina 7166.8 mg
  • Vitamín A 7166.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2531 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji restujeme maso dohněda, poté je uložíme do ohnivzdorné mísy.

  • 2

    Na pánvi restujeme kolečka cibulky a plátky žampionů. Po pěti minutách přisypeme mouku, vše promícháme a prohříváme další minutu. Pak přidáme víno, vývar, hořčici, pepř a přivedeme za stálého míchání k varu. Po zhoustnutí poklademe plátky jablek na maso a přelijeme vše omáčkou. Dusíme v troubě asi hodinu až hodinu a čtvrt do změknutí. Ozdobíme petrželí.

Komentáře k receptu