Dušené vepřové na jablkách
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 400 g Vepřové maso libové
- 250 ml Vývar zeleninový
- 125 ml Víno jablečné
- 20 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 72.1 mg
- Draslík 405 mg
- Vláknina 7166.8 mg
- Vitamín A 7166.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2531 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji restujeme maso dohněda, poté je uložíme do ohnivzdorné mísy.
-
2
Na pánvi restujeme kolečka cibulky a plátky žampionů. Po pěti minutách přisypeme mouku, vše promícháme a prohříváme další minutu. Pak přidáme víno, vývar, hořčici, pepř a přivedeme za stálého míchání k varu. Po zhoustnutí poklademe plátky jablek na maso a přelijeme vše omáčkou. Dusíme v troubě asi hodinu až hodinu a čtvrt do změknutí. Ozdobíme petrželí.