Hovězí s ledvinkama na těstových košíčkách
Suroviny
- 500 g Hovězí libové
- 100 g Žampiony čerstvé
- 350 g Vepřové ledvinky
- 375 ml Hovězí vývar základní
- 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Cibule
- 1 ks Listové těsto
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 47 g
- Sodík 97377 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 370.4 mg
- Draslík 1241.8 mg
- Vláknina 13263.5 mg
- Vitamín A 13263.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli si nakrájíme nadrobno, hovězí a vepřové na kostičky, petržel nasekáme najemno.
-
2
V ohnivzdorné míse na oleji restujeme pět minut cibulku, pak přidáme maso a ledvinky a zprudka je pečeme šest minut. Pak přisypeme mouku a zamícháme.
-
3
Po dvou minutách přidáme protlak, worcester, vývar, petržel, kůru, bylinky, koření a vše dusíme v troubě asi hodinu a půl pod pokličkou. Pak přimícháme žampiony, trochu vody podle potřeby a dusíme ještě třicet pět minut.
-
4
Těsto vyválíme a vykrojíme z něj čtyři kolečka a vytvarujeme z nich košíčky. V troubě pečeme těsto dvacet minut dozlatova a poté je servírujeme s masovou směsí na vrchu, můžeme je ozdobit rozmarýnem a petrželí.