Hovězí s ledvinkama na těstových košíčkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí libové
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Vepřové ledvinky
  • 375 ml Hovězí vývar základní
  • 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Listové těsto
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 97377 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 370.4 mg
  • Draslík 1241.8 mg
  • Vláknina 13263.5 mg
  • Vitamín A 13263.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli si nakrájíme nadrobno, hovězí a vepřové na kostičky, petržel nasekáme najemno.

  • 2

    V ohnivzdorné míse na oleji restujeme pět minut cibulku, pak přidáme maso a ledvinky a zprudka je pečeme šest minut. Pak přisypeme mouku a zamícháme.

  • 3

    Po dvou minutách přidáme protlak, worcester, vývar, petržel, kůru, bylinky, koření a vše dusíme v troubě asi hodinu a půl pod pokličkou. Pak přimícháme žampiony, trochu vody podle potřeby a dusíme ještě třicet pět minut.

  • 4

    Těsto vyválíme a vykrojíme z něj čtyři kolečka a vytvarujeme z nich košíčky. V troubě pečeme těsto dvacet minut dozlatova a poté je servírujeme s masovou směsí na vrchu, můžeme je ozdobit rozmarýnem a petrželí.

Komentáře k receptu