Dušené hovězí se salsou
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
- 300 g Salsa rajčatová
- 40 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Česnek
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl mořská
- 1 kg Hovězí libové
- 0.28 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1092 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 179 mg
- Draslík 1333.5 mg
- Vláknina 5137.3 mg
- Vitamín A 5137.3 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, cukr a obalíme v tom kostky masa. Proužky slaniny, kolečka cibule a prolisovaný česnek smažíme na oleji doměkka, pak přidáme kousky masa a restujeme. Po chvíli přidáme zbytek surovin, směs okořeníme a dusíme pod pokličkou dvě hodiny.