Jehněčí s kuskusem na česneku a paprikách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 966 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 40 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 559.6 mg
- Vláknina 15913.2 mg
- Vitamín A 15913.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1664.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku osolíme a opepříme, přidáme kostičky jehněčího bez tuku a obalíme ho. Pak ho prudce restujeme tři minuty z obou stran. Maso dáme do pekáčku.
-
2
Pak ve stejné pánvi restujeme na oleji dvě minuty kousky paprik a rajčat. Pak zeleninovou směs přidáme k masu do pekáčku. Maso pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 40 minut.
-
3
Smícháme jeden prolisovaný stroužek česneku, petržel a citronovou kůru. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Česnekovou směs s cibulí orestujeme dozlatova. Poté promícháme s kuskusem. Směs podáváme k masu.