Zapečené brambory s jehněčím
Suroviny
- 680 g Brambory
- 100 g Mrkev kořen
- 750 g Jehněčí kotlety
- 20 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar jehněčí
- 3 polévková lžíce Ječné kroupy
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 28 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 2075.7 mg
- Vláknina 23012.5 mg
- Vitamín A 23012.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety restujeme na oleji z každé strany 12 minut.
-
2
Do ohnivzdorné mísy vložíme nakrájenou cibuli na kolečka, na ni brambory na kolečka, plátky mrkve, celeru, šalvěj, tymián a navrch kotlety. Přidáme sůl a pepř a vše posypeme kroupami a ostatními surovinami. Nakonec vložíme zbylé brambory a přelijeme vývarem.
-
3
Dusíme v troubě 1 a 1/2 hodiny, poté zvýšíme teplotu ze 190 °C na 230 °C na dalších 10 minut.