Dušené jehněcí na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 34 g
- Sodík 97336 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 1499.4 mg
- Vláknina 16988 mg
- Vitamín A 16988 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na silné plátky, petržel nasekáme najemno a mrkev nakrájíme na kolečka.
-
2
Jehněčí kotlety, zeleniny, petržel a brambory pomoříme do osolené a opepřené horké vody, aby všechny suroviny byly ponořené. Takhle je dusíme hodinu a půl.
-
3
Poté šťávu zahustíme moukou a znova znova ji v troubě dusíme, tentokrát asi deset minut. Pro jemnější pokrm přimícháme mléko.