Krevetové kapsy s dresinkem
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Krevety tygří - loupané
- 40 ml Olej olivový
- 40 ml Vývar rybí
- 10 ml Citronová šťáva
- 5 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 kávová lžička Cukr palmový
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 18 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 280.2 mg
- Draslík 469.6 mg
- Vláknina 5487.5 mg
- Vitamín A 5487.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s vajíčkem, olejem, solí a vodou podle potřeby. Vypracujeme těsto, zabalíme je do vlhké utěrky a necháme hodinu odpočinout.
-
2
Krevety očistíme, vyloupeme a nakrájíme. Rozmixujeme je spolu s česnekem, zázvorem a šalotkou.
-
3
Těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka, do všech vložíme krevetovou směs a zabalíme. V kastrolu vaříme všechny kapsy pět minut, vodu poté scedíme a kapsy rozdělíme na talíře.
-
4
Smícháme nakrájenou papriku, rybí vývar, cukr, citronovou šťávu a arašídový olej. Směs podáváme s těstovinovými kapsami jako dresink.