Smažené filety na bylinkách
Suroviny
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Likér Grand Marnier
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Treska aljašská
- 1 ks Olej rostlinný
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2483 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 253 g
- Sodík 97100 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 153.8 mg
- Draslík 1229.2 mg
- Vláknina 6752.6 mg
- Vitamín A 6752.6 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 24.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do jedné misky dáme mouku, do druhé rozšlehané vejce. Cibuli, česnek, bylinky, chilli koření, likér a sůl rozmixujeme a směsí potřeme filety z jedné strany. Druhou stranu namočíme ve vejci a mouce.
-
2
Filety smažíme na vrstvě oleje asi čtyři minuty potřenou stranou dolů, druhou stranu smažíme tři minuty.