Ryba s tortillou a avokádem
Suroviny
- 40 ml Citronová kůra
- 60 ml Citronová šťáva
- 1 ks Avokádo
- 3 ks Chilli paprička
- 1 ks Tortilla
- 4 ks Okoun - filety
- 20 ks Bambusové listy
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 11 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 484.1 mg
- Vláknina 17825.2 mg
- Vitamín A 17825.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bambusové listy necháme 30 minut máčet v míse s vroucí vodou. Smícháme tři prolisované stroužky česneku, nakrájené chilli papričky, oregano, chilli koření, citronovou kůru, mletý kmín, citronovou šťávu a rozmixujeme.
-
2
Filety rozpůlíme a potřeme z obou stran marinádou. Rybu obalíme dvěma kukuřičnými listy a překryjeme dalšími listy, pečeme na plechu asi 12 minut.
-
3
Před podáváním odstraníme vrchní listy a rybu posypeme petrželí. Servírujeme s plátky avokáda a tortillou.