Ryba s tortillou a avokádem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 52 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 ml Citronová kůra
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Avokádo
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 ks Tortilla
  • 4 ks Okoun - filety
  • 20 ks Bambusové listy
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 484.1 mg
  • Vláknina 17825.2 mg
  • Vitamín A 17825.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bambusové listy necháme 30 minut máčet v míse s vroucí vodou. Smícháme tři prolisované stroužky česneku, nakrájené chilli papričky, oregano, chilli koření, citronovou kůru, mletý kmín, citronovou šťávu a rozmixujeme.

  • 2

    Filety rozpůlíme a potřeme z obou stran marinádou. Rybu obalíme dvěma kukuřičnými listy a překryjeme dalšími listy, pečeme na plechu asi 12 minut.

  • 3

    Před podáváním odstraníme vrchní listy a rybu posypeme petrželí. Servírujeme s plátky avokáda a tortillou.

Komentáře k receptu