Zapečená treska s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 64.8 mg
- Draslík 883.7 mg
- Vláknina 1799.5 mg
- Vitamín A 1799.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K přípravě tresky připravíme marinádu. Do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, pokrájený česnek na plátky a posekanou čerstvou bazalku. Vše zamícháme a potřeme filety tresky, které jsme předtím osolili.
-
2
Do olejem vymazaného pekáče naskládáme potřené filety tresky, na které položíme nakrájené plátky rajčat a v předehřáté troubě pečeme pří 190 °C tresku dozlatova.