Pstruh na víně
Suroviny
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.25 kávová lžička Muškátový květ
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.25 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 0.25 kávová lžička Šafrán
- 1 ks Bobkový list
- 1 l Víno bílé
- 1 kg Pstruh
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 148.3 mg
- Draslík 1083.8 mg
- Vláknina 152.9 mg
- Vitamín A 152.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvého pstruha očistíme, odřežeme hlavu, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce.
-
2
Do hrnce nalijeme 1 litr vína, přidáme k němu šafrán, muškát, rozmarýn a bobkový list. Víno s kořením přivedeme k varu a do horkého vína vmícháme světlou jíšku, kterou jsme udělali z másla a hladké mouky.
-
3
Pak přidáme porce ryby, sůl, citronovou šťávu a vaříme 10 minut (maso bývá za ten čas měkké).
-
4
Pstruha na víně můžeme servírovat s dušenou rýží.