Jehněčí kebab na řecký způsob
Suroviny
- 25 g Cibule
- 50 g Strouhanka
- 300 g Jehněčí maso mleté
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 26 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 154.8 mg
- Draslík 355.8 mg
- Vláknina 4858.8 mg
- Vitamín A 4858.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno nasekáme petrželku, mátu, kůru z 1 citronu a oregano. Smícháme společně s mletým jehněčím masem a všemi dalšími surovinami. Vytvoříme asi 8 válečků velikosti klobásky, napícháme je na špejle a válečky i se špejlemi dáme na noc do chladničky.
-
2
Na grilovací pánvi rozpálíme trochu oleje a masové válečky osmažíme po dobu 5-6 minut.