Jehněčí kebab na řecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 25 g Cibule
  • 50 g Strouhanka
  • 300 g Jehněčí maso mleté
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 154.8 mg
  • Draslík 355.8 mg
  • Vláknina 4858.8 mg
  • Vitamín A 4858.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nasekáme petrželku, mátu, kůru z 1 citronu a oregano. Smícháme společně s mletým jehněčím masem a všemi dalšími surovinami. Vytvoříme asi 8 válečků velikosti klobásky, napícháme je na špejle a válečky i se špejlemi dáme na noc do chladničky.

  • 2

    Na grilovací pánvi rozpálíme trochu oleje a masové válečky osmažíme po dobu 5-6 minut.

Komentáře k receptu