Thajská lososí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1040 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 39.7 mg
- Draslík 534.3 mg
- Vláknina 2487.3 mg
- Vitamín A 2487.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zakoupené nudle připravíme dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme najemno a opečeme dozlatova na oleji. Cibulový základ přelijeme rybím vývarem, přidáme na tyčinky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený zázvor a porce lososa. Vše na mírném plameni vaříme 20 minut.
-
2
Lososa z polévky vyndáme a necháme trochu zchladnout. Z rybího masa odstraníme kůži a kosti a natrháme na kousky. Takto připravenou rybu opět vrátíme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme chilli papričku zbavenou semínek, kterou nakrájíme na proužky. Polévku ochutíme rybí omáčkou, citronovou šťávou a červenou paprikou. Do hrnce ještě přidáme okapané nudle a 2 lžíce koriandru. Nakonec vše prohřejeme, aby se spojily všechny chutě.
-
3
Polévku zdobíme natrhaným koriandrem.