Rajská omáčka Saoussoum crut
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 755.9 mg
- Vláknina 8063.2 mg
- Vitamín A 8063.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená rajčata urovnáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Několikrát je obrátíme, až se slupka pomačká a odlepí. Potom rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozmačkáme v keramické míse.
-
2
K rajčatům přimícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, nasekanou bazalku a petrželku, oba druhy pepře, sůl a olivový olej. Vše promícháme a uložíme do chladničky.
-
3
Olej na omáčce vyvoří ochrannou vrstvu. Omáčku můžeme uchovat při teplotě 4°C nejdéle 6 dnů.
-
4
Podáváme na krajících chleba potřených česnekem. Doplníme zeleninou nebo rybami.