Lilek na chilli a bazalce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 18 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1836.5 mg
- Vláknina 34180 mg
- Vitamín A 34180 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, chilli papričky nasekáme na jemno, dva stroužky česneku prolisujeme, citronovou trávu nasekáme a fazolky zbavíme stopek. Lilky osolíme a necháme dvacet minut odstát.
-
2
Na wok pánvi na oleji zprudka smažíme tři minuty cibuli, chilli papričky, česnek a trávu. Poté přidáme lilek, fazolky, mléko a po změknutí lilku (asi po pěti minutách) vmícháme bazalku.