Lilek na chilli a bazalce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé
  • 50 g Bazalka
  • 1 g Citronová tráva
  • 1.77 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Lilek
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1836.5 mg
  • Vláknina 34180 mg
  • Vitamín A 34180 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, chilli papričky nasekáme na jemno, dva stroužky česneku prolisujeme, citronovou trávu nasekáme a fazolky zbavíme stopek. Lilky osolíme a necháme dvacet minut odstát.

  • 2

    Na wok pánvi na oleji zprudka smažíme tři minuty cibuli, chilli papričky, česnek a trávu. Poté přidáme lilek, fazolky, mléko a po změknutí lilku (asi po pěti minutách) vmícháme bazalku.

Komentáře k receptu