Rybí paprikáš ze sladkovodní ryby
Suroviny
- 5 g Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 4 dl Víno bílé
- 0.13 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Cibule
- 1.5 kg Kapr obecný
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 25 g
- Sodík 927 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 247.5 mg
- Draslík 1729.5 mg
- Vláknina 9817.4 mg
- Vitamín A 9817.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K tomuto pokrmu můžeme použít jakoukoliv sladkovodní rybu
-
2
(kapr, cejn, štiku, úhoř, sumec). Rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme porce, které dobře osolíme, opepříme, pokapeme octem nebo citronem a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
-
3
Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli na tenké plátky, které v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova.
-
4
Pak k cibuli za stálého míchání přidáme mouku, sladkou a pálivou papriku, rajčatový protlak, víno, drobně nakrájenou zelenou petržel s celerovými listy a kuličky černého pepře. Až potom na cibuli položíme porce ryby, ale už nebudeme míchat. Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20-30 minut.
-
5
Pokud během dušení zjistíme, že je potřeba dolít tekutinu, přilijeme trochu vína nebo vody.