Tortilly s hovězím a zeleninovou směsí
Suroviny
- 300 g Hovězí maso přední
- 150 g Zelí červené - sterilizované
- 150 g Hrášek
- 10 ml Med včelí
- 5 ml Olej stolní
- 20 ml Omáčka sójová
- 20 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Paprika zelená
- 7 ks Fazolové lusky zelené
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Šalotka
- 4 plátek Tortilla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 7 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 47.2 mg
- Draslík 910.1 mg
- Vláknina 9107.8 mg
- Vitamín A 9107.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tortilly krátce ohřejeme na suché pánvi, aby změkly.
-
2
Smícháme sójovou omáčku, vývar, med a necháme uležet.
-
3
Na wok pánvi na středně silném plameni na oleji smažíme šalotky nakrájené na kolečka a zázvor nasekaný najemno. Za jednu minutu přidáme nakrájené hovězí, to zhnědne přibližně za čtyři minuty. Pak přimícháme mrkev, papriku a celer, vše nakrájené na nudličky a rozpůlené fazolky. Po dalších čtyřech minutách přidáme zelí, loupaný hrášek a sójovou směs. Po promíchání odstavíme.
-
4
Za dvě minuty podáváme směs ve svinutých tortillách.