Jehněčí se zeleninou po čínsku
Suroviny
- 225 g Nudle vaječné
- 500 g Filé rybí
- 200 g Sójové výhonky
- 200 g Mangold
- 40 ml Olej rostlinný
- 80 ml Omáčka ústřicová
- 40 ml Med včelí
- 20 ml Omáčka sójová
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Pepř černý mletý
- 2 ks Mrkev kořen
- 4 ks Šalotka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 126 g
- Sodík 466 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 906.1 mg
- Vláknina 12040 mg
- Vitamín A 12040 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve wok pánvi na oleji pět minut opékáme jehněčí na kousky do zhnědnutí, pak přidáme mrkev a papriky, obojí nakrájené na proužky. Po čtyřech minutách přidáme mangold, sójové výhonky a šalotku. Vše minutu mícháme.
-
2
Uvaříme nudle podle návodu a vmícháme je s omáčkami, medem, citronovou šťávou a kůrou a pepřem do zeleninové směsi.
-
3
Po dvou minutách můžeme podávat.