Smažené sépie se salátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 5 ml Med včelí
  • 500 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 20 ml Pomerančová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Okurky
  • 4 ks Rajčata
  • 6 ks Sépie
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2405 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 6074 mg
  • Bílkoviny 248 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 1680 mg
  • Draslík 5693.8 mg
  • Vláknina 7223.8 mg
  • Vitamín A 7223.8 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 90.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépie, zaprášené moukou, smažíme na oleji asi dvě minuty dozlatova a necháme okapat.

  • 2

    Oloupeme a nakrájíme rajčata, okurky a cibuli a okořeníme. Zbytek surovin smícháme a promixujeme. Směsí polijeme sépie a podáváme se salátem.

Komentáře k receptu