Zapečené fíky s medem, citrusovou šťávou a rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 12 ks Fíky čerstvé
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 828.9 mg
  • Vláknina 22198.5 mg
  • Vitamín A 22198.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 120C.

  • 2

    Lístky rozmarýnu otrháme a nasekáme najemno. Fíky odkrojíme od stopky, vložíme do zapékací mísy a přidáme vyškrábnutý vanilkový lusk, kousky másla, med, šťávu z pomeranče a citronu a posypeme rozmarýnem.

  • 3

    Pečeme asi 1hodinu a pravidelně poléváme.

  • 4

    Dezert vyjmeme, fíky odložíme stranou, tekutinu svaříme a přelijeme jí ještě vlažné fíky.

Komentáře k receptu