Žebírka na česneku s rýží
Suroviny
- 375 ml Omáčka sójová
- 500 ml Voda pitná
- 9.39 ml Olej stolní
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Sůl
- 5 ks Cibule
- 3 ks Bobkový list
- 1 ks Tymián sušený
- 5 ks Celer bulvový
- 12 ks Vepřová žebra
- 2 ks Fenykl obecný
- 4 ks Citronová tráva
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Omáčka Teriyaki
- 1 ks Víno rýžové čínské
- 3 cl Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 5 polévková lžíce Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 823 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 8 g
- Sodík 845 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 119 g
- Cholesterol 3.7 mg
- Draslík 3714.2 mg
- Vláknina 37522.8 mg
- Vitamín A 37522.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okořeněná žebírka nakrájíme a prudce smažíme asi deset až patnáct minut na oleji. Poté je odložíme stranou.
-
2
Osmažíme nahrubo cibuli, celer, fenykl i mrkev, nasekané lístky citronely (citronová tráva), pět lžic prolisovaného česneku i zázvor doměkka, poté přidáme omáčky sójovou a teriyaki, vlijeme sherry, přidáme tymián, bobkový list.
-
3
Všechnu zeleninu smícháme s žebírky a vodou, vaříme přikryté asi tři hodiny (do změknutí). Podáváme s rýží.