Kýta na česneku
Suroviny
- 150 g Bambusové výhonky
- 80 ml Olej stolní
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 3 ks Česnek
- 2 ks Skořice celá
- 8 ks Hovězí kýta
- 2 l Voda pitná
- 1.5 šálek Šalotka
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 6 polévková lžíce Sójová pasta Miso
- 6 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2322 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 136 g
- Sodík 98616 mg
- Bílkoviny 216 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 591.2 mg
- Draslík 4124.4 mg
- Vláknina 31923.5 mg
- Vitamín A 31923.5 mg
- Vitamín B6 6.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve rozmixujeme šarlotku a česnek. Koriandrová semínka rozmačkáme v hmoždíři. Na rozpáleném oleji smažíme šarlotku, česnek a skořici. Po chvíli na dvě minuty přidáme koriandrovou směs, cukr, hřebíček a sójovou pastu. Pak zvýšíme plamen a přidáme kostky kýty. Poté, co zhnědne, přilijeme sójovou omáčku, vodu a dusíme asi dvě a půl hodiny. Po změknutí maso vyjmeme.
-
2
Vyvaříme část vody a maso tam vrátíme, přidáme bambusové výhonky. Vyndáme skořici a dokořeníme.