Kýta na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Bambusové výhonky
  • 80 ml Olej stolní
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 3 ks Česnek
  • 2 ks Skořice celá
  • 8 ks Hovězí kýta
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 šálek Šalotka
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 6 polévková lžíce Sójová pasta Miso
  • 6 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2322 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 98616 mg
  • Bílkoviny 216 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 591.2 mg
  • Draslík 4124.4 mg
  • Vláknina 31923.5 mg
  • Vitamín A 31923.5 mg
  • Vitamín B6 6.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozmixujeme šarlotku a česnek. Koriandrová semínka rozmačkáme v hmoždíři. Na rozpáleném oleji smažíme šarlotku, česnek a skořici. Po chvíli na dvě minuty přidáme koriandrovou směs, cukr, hřebíček a sójovou pastu. Pak zvýšíme plamen a přidáme kostky kýty. Poté, co zhnědne, přilijeme sójovou omáčku, vodu a dusíme asi dvě a půl hodiny. Po změknutí maso vyjmeme.

  • 2

    Vyvaříme část vody a maso tam vrátíme, přidáme bambusové výhonky. Vyndáme skořici a dokořeníme.

Komentáře k receptu