Rýžová kaše s citronem a skořicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Rýže loupaná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 12 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 767.1 mg
  • Draslík 135.5 mg
  • Vláknina 9990.3 mg
  • Vitamín A 9990.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži zalijeme vodou a necháme asi 30minut vařit.

  • 2

    Mezitím přivedeme k varu mléko s celou skořicí a kouskem citronové kůry, vlijeme do uvařené rýže a za stálého míchání zahříváme, dokud rýže nezhoustne. Na závěr přisypeme cukr, odstavíme ze sporáku a přidáme máslo. Necháme jej rozpustit, vmícháme rozšlehané žloutky a znovu necháme zhoustnout na mírném ohni.

  • 3

    Citronovou kůru a skořici vyjmeme, kaši rozdělíme do misek, posypeme mletou skořicí a podáváme vlažnou nebo studenou.

Komentáře k receptu