Hřebenatky na česneku a limetce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 3 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 709.9 mg
- Vláknina 2307.5 mg
- Vitamín A 2307.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme osm stroužků česneku a chilli na kostičky, limetkovou kůru a listy limetky, obojí nadrobno nakrájené. Smícháme také limetkovou šťávu, omáčku, sherry, cukr, olej a rybí omáčku. Mícháme, dokud se cukr, nerozpustí, pak vše přidáme do česnekové směsi.
-
2
Na každou lasturu hřebenatek naklademe jednu lžičku směsi a uložíme ji do hrnce s vroucí vodou na pařák. Po jedné až jedné a půl minutě prodáváme s rýží.