Kalamáry na česneku
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 6 ks Kalamáry
- 1 ks Čekanka
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Citronová šťáva
- 1 ks Sůl
- 1 ks Mateřídouška
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Kmín drcený
- 0.75 ks Olej olivový
- 1 ks Česnek
- 2 ks Kapary
- 0.5 hrst Tymián sušený
- 1 l Voda pitná
- 0.5 šálek Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 64 g
- Sodík 64627 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 496.7 mg
- Vláknina 9999.7 mg
- Vitamín A 9999.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na mírném ohni deset minut povaříme nasekanou mrkev a cibuli, tymián, osm stroužků česneku, čtyři šálky vody, kůru, šťávu z citronu a kapary.
-
2
Kalamáry propereme a vaříme dvě minuty. Česnek ze směsi vyjmeme a nakrájíme. Vložíme je do mísy a smícháme s kmínem, olejem, šťávou ze dvou citronů, solí, pepřem a mateřídouškou.
-
3
Hotové kalamáry nakrájíme na plátky a vložíme do marinády. Po deseti minutách v ledničce kalamáry vyjmeme z marinády. Servírujeme je ke kaparové směsi s čekankou.
-
4
Čtvrt marinády použijeme jako dresink.