Kalamáry na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Kalamáry
  • 1 ks Čekanka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Mateřídouška
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Kmín drcený
  • 0.75 ks Olej olivový
  • 1 ks Česnek
  • 2 ks Kapary
  • 0.5 hrst Tymián sušený
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 64627 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 496.7 mg
  • Vláknina 9999.7 mg
  • Vitamín A 9999.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na mírném ohni deset minut povaříme nasekanou mrkev a cibuli, tymián, osm stroužků česneku, čtyři šálky vody, kůru, šťávu z citronu a kapary.

  • 2

    Kalamáry propereme a vaříme dvě minuty. Česnek ze směsi vyjmeme a nakrájíme. Vložíme je do mísy a smícháme s kmínem, olejem, šťávou ze dvou citronů, solí, pepřem a mateřídouškou.

  • 3

    Hotové kalamáry nakrájíme na plátky a vložíme do marinády. Po deseti minutách v ledničce kalamáry vyjmeme z marinády. Servírujeme je ke kaparové směsi s čekankou.

  • 4

    Čtvrt marinády použijeme jako dresink.

Komentáře k receptu