Zapečené kachní maso po normandsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kachní prsa
  • 400 g Kachní stehna
  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Calvados
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Estragon
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 842 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 593.2 mg
  • Draslík 803.5 mg
  • Vláknina 14161.8 mg
  • Vitamín A 14161.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kachní maso zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme. Přelijeme pálenkou, zapálíme a když pálenka vyhoří, maso podlijeme trochou vývaru. Vložíme do trouby a upečeme do poloměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, rozšleháme a 10 minut povaříme. Po vychladnutí vmícháme žloutky.

  • 3

    Maso vložíme do zapékací mísy, obložíme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky, posypeme tymiánem, nasekaným estragonem a petrželkou, přikryjeme zelím podušeným s nasekanou cibulkou a česnekem. Přelijeme omáčkou a v horké troubě pokrm zapečeme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami, ozdobíme snítkou tymiánu.

Komentáře k receptu