Zapečené kachní maso po normandsku
Suroviny
- 400 g Kachní prsa
- 400 g Kachní stehna
- 400 g Zelí hlávkové bílé
- 150 ml Vývar drůbeží
- 100 ml Calvados
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Estragon
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 842 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 40 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 593.2 mg
- Draslík 803.5 mg
- Vláknina 14161.8 mg
- Vitamín A 14161.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kachní maso zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme. Přelijeme pálenkou, zapálíme a když pálenka vyhoří, maso podlijeme trochou vývaru. Vložíme do trouby a upečeme do poloměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, rozšleháme a 10 minut povaříme. Po vychladnutí vmícháme žloutky.
-
3
Maso vložíme do zapékací mísy, obložíme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky, posypeme tymiánem, nasekaným estragonem a petrželkou, přikryjeme zelím podušeným s nasekanou cibulkou a česnekem. Přelijeme omáčkou a v horké troubě pokrm zapečeme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami, ozdobíme snítkou tymiánu.