Zapečená husí prsa s řapíkatým celerem a pomeranči
Suroviny
- 600 g Husí prsa
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Pomeranče
- 3 ks Hřebíček
- 4 ks Nové koření mleté
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 šálek Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Sýr Čedar
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 66 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 385.7 mg
- Draslík 688.4 mg
- Vláknina 22700.6 mg
- Vitamín A 22700.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá husí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a vložíme do misky. Zakapeme citronovou šťávou a olejem, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce.
-
2
Potom maso zprudka opečeme na oleji, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem a vývarem, snížíme příkon tepla a zašleháme žloutky. Zvolna šleháme do zhoustnutí. Přidáme 1 lžíci másla, odstavíme z plotny a okořeníme nadrceným hřebíčkem, novým kořením a skořicí.
-
3
Do zapékací mísy vložíme dušené maso, oloupaný, na plátky nakrájený pomeranč bez peciček a omytý, na plátky nakrájený celer. Vše promícháme, posypeme 1/2 nastrouhaného sýru a zalijeme omáčkou. Posypeme zbylým sýrem a zapečeme v horké troubě.