Slepice s drceným pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Slepice
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 dl Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 936 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 228 mg
  • Draslík 654.5 mg
  • Vláknina 3724.3 mg
  • Vitamín A 3724.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou slepici vykostíme, stáhneme z kůže a maso nakrájíme na menší kousky. Z kostí a kůže uvaříme vývar. V hrnci na rozpáleném másle krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájenou zelenou petržel. K zelenině poté přidáme slepičí maso, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka minimálně 40 minut.

  • 2

    Během dušení slepičím vývarem podléváme zeleninu s masem. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčatový protlak, sůl, drcený pepř, zaprášíme moukou, promícháme a dusíme do změknutí masa. Pokud je třeba, přilijeme 1-2 dl vývaru.

Komentáře k receptu