Slepice s drceným pepřem
Suroviny
- 1200 g Slepice
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 dl Vývar slepičí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sůl
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 24 g
- Sodík 936 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 228 mg
- Draslík 654.5 mg
- Vláknina 3724.3 mg
- Vitamín A 3724.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou slepici vykostíme, stáhneme z kůže a maso nakrájíme na menší kousky. Z kostí a kůže uvaříme vývar. V hrnci na rozpáleném másle krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájenou zelenou petržel. K zelenině poté přidáme slepičí maso, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka minimálně 40 minut.
-
2
Během dušení slepičím vývarem podléváme zeleninu s masem. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčatový protlak, sůl, drcený pepř, zaprášíme moukou, promícháme a dusíme do změknutí masa. Pokud je třeba, přilijeme 1-2 dl vývaru.