Tuňák na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 33 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 727.4 mg
- Vláknina 4755.5 mg
- Vitamín A 4755.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve smícháme prolisovaný stroužek česneku, kůru z citronu a polovinu šťávy z limetky, olej a 1 lžíci rozmarýnu. Steaky z tuňáka ponoříme do směsi a necháme je v lednici půl hodiny marinovat.
-
2
Do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia na asi 17 minut umístíme plech s plátky rajčat, cibule, posypané rozmarýnem, okořeněné a pokapané olejem.
-
3
Tuňáka, pokapaného limetkou, zprudka smažíme asi čtyři minuty na pánvi s olejem, podle chuti osolíme. Servírujeme se zeleninou.