Zeleninový salát s tuňákem
Suroviny
- 170 g Tuňák v oleji
- 50 g Olivy černé
- 80 ml Olej slunečnicový
- 80 ml Olej olivový
- 20 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Brambory
- 2 ks Fazolové lusky zelené
- 4 ks Rajčata
- 6 ks Ančovičky konzervované
- 1 ks Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 56 g
- Sodík 2888 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 249 mg
- Draslík 1164.2 mg
- Vláknina 12064.5 mg
- Vitamín A 12064.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 11.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme asi dvacet minut ve slané vodě, slijeme je a nakrájíme na kostky. Povaříme asi deset minut vajíčka a pět minut fazolové lusky zvlášť, obojí ve slané vodě, poté lusky rozpůlíme, vejce oloupeme a nakrájíme na dílky. Rajčata vaříme asi třicet sekund ve vařící vodě, poté je oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.
-
2
V misce smícháme oleje, ocet a koření, směs nalijeme do mísy k bramborám, luskům, vajíčkám, rajčatům, tuňáku, olivám a ančovičkám. Vše pečlivě promícháme.