Špízy s marinádou a salsou
Suroviny
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 3 ks Broskve
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Česnek
- 3 ks Kuřecí prsa
- 0.666667 šálek Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Kečup
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 8 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 101.4 mg
- Draslík 901.9 mg
- Vláknina 4988 mg
- Vitamín A 4988 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme marinádu směsí hořčice, medu, jedné lžíce olivového oleje, kečupu, tabasca, jednoho prolisovaného stroužku česneku, tymiánu a tří lístků bazalky. Špejle na špízy na deset minut položíme do horké vody. Kuřecí nakrájíme na kostky, okořeníme a napícháme na špejle. Vložíme je do marinády a uložíme na hodinu do ledničky, občas otočíme.
-
2
Broskve, vařené třicet sekund v horké vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem a šťávou, opepříme a postavíme na chvíli do ledničky.
-
3
Špízy grilujeme potřené polovinou marinády, dokud se maso nepropeče. Podáváme se salsou.